Historien om Murær'n startet i november 1994, da Jan og Jørn i et lystig lag bestemte seg for at dette med øl og moro burde settes inn i faste rammer. En ølklubb burde være et bra sted for å prøve ut nytt øl, nyte gammelt nytt og snakke om snøen som falt ifjor. De forhørte seg med Roar og Even, og de var forbløffende enig i den saklige fremlegging av saken, og uten betenkningstid sa de ja til å bli medlemmer i murærn. Det de ikke ante da de sa ja, var de tøffe opptakskravene. Roar står fremdeles med den interne rekorden, mens alle nykommere siden har klart å slå Evens nærmest viljeløse forsøk og har historiens tynneste margin til opptaksmarginen, som forøvrig er grønn oter.

De fire hadde flere møter og ble enige om å forhøre seg med Geir om han ville forsøke seg på den uhyre vanskelige opptaksprøven til murærn. Geir klarte det med et nødskrik, men holdt desverre ikke så lenge.

I 1997 var det Øysteins tur, og han overbeviste så mye at han snart fikk tillitt til den økonomiske styringen etter mye grin og jammer fra de øvrige.

Omtrent året etter ble Lars tatt opp i det gode selskap med et enda større nødskrik enn Geir et-par år tidligere. Den første ølturen gikk også dette året til Dublin.

Jan og Jørn lurer på hvem som har klart å kjøpe det budweiser-skvipet.

I det nye årtusenet var det klart for nye prøver for sarte sjeler. På et stivt ølmøte hos Jan i 2000 ble Trygve og Andreas headhuntet til å prøve seg på den vanvittige opptaksprøven. Begge bestod, kanskje ikke med glans selv om de muligens ble litt blanke i øya utover kvelden, men overbeviste(?) nok til å bli fullverdige murærn-medlemmer. Dette året la Geir inn håndkleet, etter at det gikk rykter om at han likte Cognac bedre enn øl.

Bjørnar kom inn i dette triste året 2001 da Roar plutselig døde fra oss. Et stort savn - vi mistet en mønsterølhund og en fantastisk kamerat! Dette året var det også øltur til Praha.

Det gikk mange år og Lars sluttet i 2004. Var det på grunn av rødvinshelvete? Dette året var det også Øltur nummer 3 til Budapest, der alle koste seg noe helt vanvittig.

Nå gikk arbeidet igang med å sette istand Murærbua, og masse hardt arbeid ble lagt ned for å få til en pub vi alle kunne være stolte av.

I 2006 ble Johnny med nød og neppe tatt opp i det gode selskap, og klarte i etterkant bare såvidt å bære mursteinen med murærbua-nøkkelen uti den ventende taxien utpå morrassida.

Ølturen i 2007 går til Belgia.